Sorry, this entry is only available in Croatian. ×

Održan 2. sajam ekoloških proizvoda u Rapcu

Publication: Monday, 04. August 2014

U subotu, 2. kolovoza na rivi u Rapcu održan je sajam ekoloških proizvoda u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Istočna Istra“. Na sajmu su, pored članova LAG-a „Istočna Istra“, izlagali proizvođači ekoloških proizvoda iz raznih područja cijele Hrvatske.

 

Građani i gosti, uz zvuk sopela i meha, mogli su uživati u ekološki proizvedenom kozjem i ovčjim siru, povrću i voću, maslinovom ulju, ekološkom medu i ostalim pčelinjim proizvodima, mirisnoj lavandi i proizvodima od lavande, pekarskim proizvodima, pekmezima te mnogim drugim eko proizvodima. Vrlo dobra posječenost govori da interes o zdravom načinu prehrane jača.

 

 Na info punktu LAG-a „Istočna Istra“ dijelili su se promidžbeni materijali u svrhu prezentacije zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. Također, zainteresirani građani mogli su dobiti informacije o pristupanju LAG-u „Istočna Istra“, kao i o LEADER pristupu i Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. - 2020. 

 

Udruga certificiranih eko proizvođača „Istarski eko - proizvod“ predstavila je Grupu solidarne razmjene, zajednicu koja na transparentan, solidaran i neposredan način razmjenjuje proizvode i usluge stvarajući odnose međusobnog povjerenja sa ciljem otvaranja iste i na području Labina.

 

Više informacija o navedenim temama mogu se dobiti na adresi LAG-a „Istočna Istra“; Rudarska 1, II. kat, soba 24, putem e-maila: lag.istocna.istra@gmail.com, te putem telefona 052 /851-173. 

 

Manifestacija se sufinancira sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER.