Sajam pčelarskih proizvoda i cooking show jela s medom

Objava: Ponedjeljak, 02. Rujan 2019

U sklopu međunarodnog projekta suradnje „MED-O-VITA“ održati će se sajam pčelarskih proizvoda i cooking show jela s medom, dana 07. rujna 2019. s početkom u 18:00 sati u Rapcu na rivi.

U sklopu međunarodnog projekta suradnje „MED-O-VITA“ čiji je nositelj LAG "Istočna Istra" održati će se sajam pčelarskih proizvoda na kojem će LAG "Istočna Istra" zajedno sa partnerima LAS s CILjem, LAS loškega pogorja i LAS Mežiške doline predstaviti med i pčelinje proizvode svojeg područja.

 

Zajedničkim snagama izrađena je kuharica „Recepti s medom“ u kojoj je svaki LAG predstavio po 5 recepta s vlastitog područja u suradnji sa ugostiteljima.

S područja LAG „Istočna Istra“ ovoj kuharici svojim receptima doprinijeli su Florian Radićanin i Agroturizam „PINETA“ , Ljiljana Mekiš i Agroturizam „GIOVANNA“, Leone Višković i Alvona d.o.o. Labin, Denis Peteani i Hotel Peteani te Toni Dragičević i restoran Due fratelli. 

S ciljem veće prepoznatljivosti meda te njihove primjene u kulinarstvu u Rapcu na rivi očekuje vas i međunarodni cooking show kamo će se pojedini recepti na bazi meda pripremati. Zainteresirani posjetitelji moći će tako besplatno degustirati burger od ribe s kremom od buče i meda (Due Fratelli), Karamelizirane kruške sa skutom i medom (Alvoda d.o.o.), kranjsku kobasicu s medom, loški kruh te orahove štrukle s medom (LAS loškega pogorja), medni kruh i domaće pileće varivo s knedlom i medom iz pokrajine Koroške (LAS Mežiške doline), medni sladoled, žlikrof od pira punjen suhim voćem i preliven medom (LAS s CILjem).

 

Sajam pčelinjih proizvoda otvoriti će Kulturno umjetničko društvo “Ivan Fonović Zlatela” Kršan, a kasnije će Vas zabavljati Acoustic Lounge Trio iz Poreča.

U okviru ovog projekta izgrađen je Edukativni gradski pčelinjak u Labinu (Viletama) koji će svoja vrata otvoriti za sve zainteresirane 07.09.2019. s početkom u 11:00 sati.
LAG provodi ovaj projekt u suradnji sa Pčelarskom udrugom Labin.

Projekt doprinosi prepoznatljivosti područja pčelarstva i valorizaciji pčelinjeg proizvoda, diversifikaciji turističke ponude, očuvanju prirodnog okoliša i razmjeni iskustva i znanja na području LAG-a.