MED-O-VITA -14.09.2019-Otvaranje edukativnog gradskog pčelinjaka i Sajam pčelinjih proizvoda

Objava: Srijeda, 11. Rujan 2019

Ove subote 14.09.2019. otvaranje Edukativnog gradskog pčelinjaka u Labinu (Vilete) u 11 sati i Sajam pčelinjih proizvoda u Rapcu s početkom u 18:00 sati.

Vođeni suncem ove subote 14.09.2019. u sklopu međunarodnog projekta suradnje „MED-O-VITA“ čiji je nositelj LAG "Istočna Istra" održati će se sajam pčelarskih proizvoda na kojem će LAG "Istočna Istra" zajedno sa partnerima LAS s CILjem, LAS loškega pogorja i LAS Mežiške doline predstaviti med i pčelinje proizvode svojeg područja.

U Rapcu na rivi, s početkom u 18:00 održati će se degustacija meda i predstavljanje pčelinjih proizvoda, a tu je i cooking show jela s medom koji su objedinjeni u zajedničkoj kuharici Recepti s medom.

Zainteresirani posjetitelji moći će tako besplatno degustirati burger od ribe s kremom od buče i meda (Due Fratelli), Karamelizirane kruške sa skutom i medom (Alvoda d.o.o.), kranjsku kobasicu s medom, loški kruh te orahove štrukle s medom (LAS loškega pogorja), medni kruh i domaće pileće varivo s knedlom i medom iz pokrajine Koroške (LAS Mežiške doline), medni sladoled, žlikrof od pira punjen suhim voćem i preliven medom (LAS s CILjem).

 

Sajam pčelinjih proizvoda otvoriti će Kulturno umjetničko društvo “Ivan Fonović Zlatela” Kršan.

U okviru ovog projekta izgrađen je Edukativni gradski pčelinjak u Labinu (Viletama) koji će svoja vrata otvoriti za sve zainteresirane 14.09.2019. s početkom u 11:00 sati.
LAG provodi ovaj projekt u suradnji sa Pčelarskom udrugom Labin.

Projekt doprinosi prepoznatljivosti područja pčelarstva i valorizaciji pčelinjeg proizvoda, diversifikaciji turističke ponude, očuvanju prirodnog okoliša i razmjeni iskustva i znanja na području LAG-a.