Objavljen Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja

Objava: Petak, 01. Prosinac 2017

U Narodnim novinama, broj 117/2017, od 29. studenoga 2017. godine, objavljen je Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

NN 117/2017 (29.11.2017.), Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

 

više...

Radionica: „Nekoliko koraka do poljoprivrednog gospodarstva“ i „Zakonska regulativa u proizvodnji prerađevina od poljoprivrednih proizvoda “

Objava: Utorak, 28. Studeni 2017

Kako svladati administrativne nepoznanice pri otvaranju poljoprivrednog gospodarstva, te koje uvjete treba zadovoljiti za stavljanje u promet pojedinih skupina prerađevina od poljoprivrednih proizvoda? Saznajte više o tome na našoj radionici koja će se održati u petak, 1. prosinca 2017. godine, s početkom u 17.00 h u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Lokalna akcijska grupa "Istočna Istra" i Grad Labin pozivaju sve zainteresirane građane, poljoprivrednike, proizvođače poljoprivrednih proizvoda, kao i one koji se planiraju baviti poljoprivredom ili ruralnim turizmom, da sudjeluju na radionici.

više...

Dani meda Labinštine

Objava: Utorak, 28. Studeni 2017

U subotu, 02. prosinca 2017. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Labin, područna škola Kature održavaju se Dani meda Labinštine u organizaciji Udruge pčelara Labin. Dio događanja predstavlja i drugo ocjenjivanje meda istočne Istre "Ripenda 2017".

U subotu, 02. prosinca 2017. godine s početkom u 10:00 sati  u prostorijama osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Labin, područna škola Kature održavaju se Dani meda Labinštine u organizaciji Udruge pčelara Labin. Dio događanja predstavlja i ocjenjivanje meda istočne Istre "Ripenda 2017".

više...

Poziv na radionicu “Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja”

Objava: Četvrtak, 23. Studeni 2017

LAG „Istočna Istra“ u suradnji sa Gradom Labinom u utorak 28. studenog 2017. godine organizira radionicu na temu “Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja”. Radionica će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 18:00 sati.

Prva tema radionice je „Koliko dobra arhitektura i dizajn utječu na popunjenost kuća za odmor u Istri  koju će prezentirati dizajner Boris Ružić. BR u svom djelovanju poštuje prostor, prije svega cijeni tradiciju i tijek vremena kojim je obilježen. Tradicija je dio identiteta, a identitet je temelj osobnosti svakoga od nas.

više...

U Vukovaru održana radionica o pripremi i provedbi LAG natječaja

Objava: Ponedjeljak, 13. Studeni 2017

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, odnosno Mreže za ruralni razvoj i suorganizaciji Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, 9. i 10. studenog 2017. godine u Vukovaru je održana radionica „Provedba lokalnih razvojnih strategija unutar Mjere 19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske“.

Ciljna skupina radionice bili su odobreni LAG-ovi u Republici Hrvatskoj za programsko razdoblje 2014. – 2020. Na radionici su sudjelovali predstavnici 52 od 54 odobrena LAG-a te predstavnici krovnih udruga LAG-ova (Hrvatska mreža za ruralni razvoj, LEADER mreža Hrvatske i Mreža za održivi razvoj Hrvatske), a ukupno je bilo 119 sudionika.Cilj radionice je bio informiranje i edukacija LAG-ova za pripremu i provedbu LAG natječaja.

više...

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2017

Objava: Ponedjeljak, 06. Studeni 2017

Tijekom četiri vikenda u studenom u 14 seljačkih domaćinstva Istre, a u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre održati će se Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2017.

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre su jedina istarska manifestacija koja spaja ta tri elementa, popularizirajući tradicionalne gastro proizvode s vlastitog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Istre kao folklorne regije.

više...

Najava Predavanja o gnojidbi vinograda i maslina

Objava: Četvrtak, 26. Listopad 2017

U petak 03.studenog 2017. u 18.00 sati u Općinskoj vijećnici Općine Sveta Nedjelja održati će se predavanje na temu: ORGANSKA MINERALNA GNOJIVA U ISHRANI VINOGRADA I MASLINA.

više...

Izmjene natječaja za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama

Objava: Srijeda, 25. Listopad 2017

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom objavila je izmjenu Natječaja za provedbu podmjere 5.2. »Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima« – provedba tipa operacije 5.2.1. »Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala«.

više...

Obavijest - degustacija vina, maslinovog ulja i proizvoda od maslina povodom blagdana Svete Katarine

Objava: Ponedjeljak, 23. Listopad 2017

Udruga „Agropićan“ i Općina Pićan u subotu 25. studenog 2017. godine organiziraju degustacija vina, maslinovog ulja i proizvoda od maslina povodom blagdana Svete Katarine.

VAŽNE NAPOMENE:

  • Svi zainteresirani za natjecanje boce moraju podignuti (za ulje tri boce od 0,25 l, a za vino dvije boce od 0,75 l) u Općini Pićan, Bolobanima kod Silvana Smoković ili u Kukurinima kod Feruča Baćac
više...

Tajna uspješne prodaje - neka brojke rade za vas

Objava: Ponedjeljak, 16. Listopad 2017

Dana 17.10.2017. s početkom u 10.30 uprostorijama Gradske knjižnice Labin održava se edukacija na temu: "Tajna uspješne prodaje - neka brojke rade za vas".

Svaki obrtnik se svakodnevno susreće s izazovima poput izrade prodajnih planova, određivanja prodajnog budžeta ili izračuna troška prodaje. Naročit izazov čine razne kalkulacije. Za kalkulaciju prodajnih cijena često nemamo sve podatke. Prepisati cijene od konkurencije i smanjiti ih za 5% realno nema smisla. Što ako je konkurencija krivo izračunala? Što ako su na lošijoj lokaciji nego mi? U temi Unapređenje prodaje bit će prikazano sustavno određivanje popusta na osnovnu cijenu. Time ćete stati na kraju kaotičnom davanju popusta, naročito kupcima kojima ne treba dati popust. 

 

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj