U petak u Trgetu 2. izdanje "Fešte od pidoći"

Objava: Srijeda, 02. Kolovoz 2017

Drugo izdanje gastro manifestacije „Fešta od pidoći“ održat će se u petak, 4. kolovoza 2017. godine, od 20 sati u Trgetu.

Ovo malo ribarsko naselje slavit će školjku po kojoj je šire prepoznatljivo. Pidoći se uzgajaju upravo u ovom dijelu Raškog zaljeva koje se ponosi dugom tradicijom u ribarstvu i marikulturi. 

više...

Obavijest vinogradarima- obvezno tretirati američkog cvrčka!!!!

Objava: Petak, 28. Srpanj 2017

Veleučilište u Rijeci, Poljoprivredni odjel u Poreču nositelj je programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede naslova “Praćenje i suzbijanje američkog cvrčka u Istarskim vinogradima ” kojeg dodjeljuje Istarska županija za 2017. godinu.

Temeljem praćenja američkog cvrčka na žutim pločama utvrđena je prisutnost američkog cvrčka na gotovo svim lokalitetima.

više...

U petak u Rapcu 5. BIO MARKET – sajam ekoloških proizvoda

Objava: Utorak, 18. Srpanj 2017

LAG "Istočna Istra" u partnerstvu sa udrugom Istarski eko proizvod organizira 5. BIO MARKET- sajam ekoloških proizvoda koji će se održati u petak 21. srpnja 2017. godine na rivi u Rapcu s početkom u 19.00 sati.

Na sajmu će se predstaviti više od 30 proizvođača ekoloških proizvoda iz raznih krajeva Hrvatske i Slovenije, te članovi LAG-a „Istočna Istra“.

U bogatoj ponudi naći će se:

 • svježe voće i povrće,
 • kruh i žitarice,
 • brašno mljeveno na kameni mlin,
 • ekstra djevičansko maslinovo ulje,
 • bučini proizvodi (ulje, brašno, namaz, koštice)
 • kozji, kravlji i ovčji sir, jogurti
 • med i pčelinji proizvodi,
 • pekmez od smokva,
 • kozmetika od samoniklog bilja,
 • proizvodi od lavande,
 • proizvodi od borovnica i aronije,
 • kobasice, te mnogi drugi proizvodi.
više...

Radionica sirove hrane by Mihaela Devescovi na 5. BIO Marketu

Objava: Četvrtak, 13. Srpanj 2017

Naučite kako napraviti najzdravije sirove slastice i osvježavajući smoothi hit svakog ljeta. Vidimo se u Rapcu. Ova radionica će sve ljubitelje slatkog ostaviti bez daha.

Na radionici najzdravijih sirovih slastica od termički neobrađenih sastojaka koji su puni svih potrebnih enzima i vitamina naučiti ćete kako jednostavno i brzo pripremiti ukusne slastice koristeći prirodne sirove sastojke.  

  

 

više...

Obavijest Ministarstva poljoprivrede o zakupu poljoprivrednog zemljišta

Objava: Utorak, 11. Srpanj 2017

Pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra 
poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3.
Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15
( u daljnjem tekstu: Naputak).

više...

Na sjednici Skupštine LAG-a „Istočna Istra“ Valter Glavičić izabran za novog predsjednika LAG-a

Objava: Utorak, 04. Srpanj 2017

Na izvanrednoj - izbornoj sjednici Skupštini LAG – „Istočna Istra“ održanoj 28. lipnja 2017. godine izabran je novi predsjednik LAG-a „Istočna Istra“, Valter Glavičić, kao predstavnik Grada Labina u LAG-u.

U Republici Hrvatskoj LAG mora biti formiran kao udruga i uključiti partnere iz jedinica lokalne samouprave, predstavnike građana, poslovnog i civilnog sektora, pazeći na uravnoteženu zastupljenost predstavnika postojećih lokalnih interesnih skupina.

više...

Objavljeni rezultati natječaja "Konkurentnost turističkog gospodarstva"

Objava: Ponedjeljak, 03. Srpanj 2017

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2017. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ putem kojega će sa ukupno 24 milijuna i 896 tisuća kuna sufinancirati 606 projekata usmjerenih na podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske.

Sredstva su namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe – privatni iznajmljivači. 

više...

Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Objava: Petak, 23. Lipanj 2017

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Prijave se zaprimaju do 31. 7. 2017. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge).

više...

U subotu na Skitači 12. Smotra vina istočne Istre

Objava: Utorak, 20. Lipanj 2017

Turistička zajednica Općine Raša pod pokroviteljstvom Općine Raša organizira u subotu, 24. lipnja, 12. Smotru vina istočne Istre na Skitači.

Manifestacija započinje u 18.30 sati otvaranjem konoba u kojima će se moći kušati raznolika bijela i crna vina.

više...

Poziv izlagačima za sudjelovanje na 5. Bio Marketu

Objava: Utorak, 20. Lipanj 2017

Inspirirani interesom građana za usvajanje ekološkog prihvatljivog načina života zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 5. Bio Market – sajam ekoloških proizvoda koji će se održati na rivi u Rapcu u petak 21. srpnja 2017. godine od 19.00 do 23.00 sati.

Na sajmu će se prezentirati proizvodi certificiranih ekoloških proizvođača i proizvodi u skladu s lokalnim tradicijskim načinom proizvodnje.

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj