Tajna uspješne prodaje - neka brojke rade za vas

Objava: Ponedjeljak, 16. Listopad 2017

Dana 17.10.2017. s početkom u 10.30 uprostorijama Gradske knjižnice Labin održava se edukacija na temu: "Tajna uspješne prodaje - neka brojke rade za vas".

Svaki obrtnik se svakodnevno susreće s izazovima poput izrade prodajnih planova, određivanja prodajnog budžeta ili izračuna troška prodaje. Naročit izazov čine razne kalkulacije. Za kalkulaciju prodajnih cijena često nemamo sve podatke. Prepisati cijene od konkurencije i smanjiti ih za 5% realno nema smisla. Što ako je konkurencija krivo izračunala? Što ako su na lošijoj lokaciji nego mi? U temi Unapređenje prodaje bit će prikazano sustavno određivanje popusta na osnovnu cijenu. Time ćete stati na kraju kaotičnom davanju popusta, naročito kupcima kojima ne treba dati popust. 

 

više...

Subota 30.09.2017. BICIKLIJADA "TERRA ALBONA "

Objava: Srijeda, 27. Rujan 2017

U subotu biciklistička vožnja Terra Albona. Molimo sve prijavljene sudionike da potvrde svoje prijave na info@lag-istocnaistra.hr i tel. 099 35 76 998 do petka, 29. rujna 2017.

U subotu biciklistička vožnja Terra Albona. Molimo sve prijavljene sudionike da potvrde svoje prijave na info@lag-istocnaistra.hr i tel. 099 35 76 998 do petka, 29. rujna 2017. 

više...

OPG Zlata iz Polja Čepić najbolji na Festivalu sira u Savičenti

Objava: Ponedjeljak, 25. Rujan 2017

Najboljim sirarom šestog uzdanja Festivala sira u Savičenti proglašen je OPG Zlata iz Polja Čepić u vlasništvu nagrađivane obitelji Šahdanović

Najboljim sirarom šestog uzdanja Festivala sira u Savičenti proglašen je OPG Zlata iz Polja Čepić u vlasništvu nagrađivane obitelji Šahdanović

više...

OBAVIJEST - odgoda biciklijade "Terra Albona"

Objava: Subota, 23. Rujan 2017

Zbog pogoršanja vremenskih prilika, odnosno najavljene kiše, biciklijada "Terra Albona" neće se održati sutra, 24. rujna. O novom terminu održavanja biciklijade „Terra Albona“ obavijestit ćemo vas uskoro! Hvala na razumijevanju.

više...

Projekt „Živa Coprnija-Živa Štrigarija“ - prekogranična suradnja Slovenije i Hrvatske

Objava: Četvrtak, 21. Rujan 2017

U Općini Pićan 18. rujna 2017. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Živa Coprnija-Živa Štrigarija“. LAG Istočna Istra pridruženi je partner na projektu i na konferenciji ga je predstavljala voditeljica Mirela Faraguna.

U Općini Pićan 18. rujna 2017. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Živa Coprnija-Živa Štrigarija“. LAG Istočna Istra pridruženi je partner na projektu i na konferenciji ga je predstavljala voditeljica Mirela Faraguna.

više...

Poziv na jesensku biciklijadu „Terra Albona“

Objava: Ponedjeljak, 04. Rujan 2017

Biciklijada će se održati u nedjelju, 24. rujna. Vozit će se dvije rute: obiteljska i MTB. Prijave za sudjelovanje na biciklijadi zaprimaju se do 20. rujna na broj telefona 099 357 6998 ili info@lag-istocnaistra.hr.

Grad Labin, LAG Istočna Istra i BBK Istra bike zajedno sa Istarskom županijom, Općinom Raša, Turističkom zajednicom Istarske županije i TZ Labin-Rabac, organiziraju rekreativnu biciklijadu „Terra Albona“ Biciklijada će treću godinu zaredom okupiti velik broj biciklista i rekreativaca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko-goranske županije.

više...

UPUTA O OZNAČAVANJU VINA SA ZOI „HRVATSKA ISTRA“ OZNAKOM SORTE TERAN

Objava: Ponedjeljak, 04. Rujan 2017

Delegiranom Uredbom Komisije (EU) br. 2017/1353 od 19. svibnja 2017. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 607/2009 u pogledu sorti vinove loze i njihovih sinonima koji se mogu navesti na etiketi vina, hrvatskim proizvođačima vina omogućeno je označavanja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra“ nazivom sorte „Teran“.

Označavanja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra“ nazivom sorte „Teran“ omogućeno je uz sljedeće uvjete:

Naziv sorte „Teran“ može se upotrebljavati isključivo samo za vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra“, pod uvjetom da se oznake „Hrvatska Istra“ i „Teran“ nalaze u istom vidnom polju i da je naziv „Teran“ ispisan manjim slovima od naziva „Hrvatska Istra“.

Navedenom Uredbom propisano je i dodatno odstupanje za postojeće zalihe vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra“, na temelju kojeg se vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra” proizvedena prije datuma stupanja na snagu ove Uredbe mogu u skladu s primjenjivim zakonodavstvom stavljati na tržište dok se ne potroše zalihe, čak i ako ne ispunjavaju uvjete označivanja iz retka 55. Priloga XV. dijela A Uredbe (EZ) br. 607/2009.

To znači da se vina koja nose zaštićenu oznaku izvornosti „Hrvatska Istra“ i koja su proizvedena prije stupanja na snagu ove Uredbe (prije 21. srpnja 2017. godine), a označena su na način da se oznake „Hrvatska Istra“ i „Teran“ ne nalaze u istom vidnom polju i/ili da je naziv „Teran“ ispisan jednakim ili većim slovima od naziva „Hrvatska Istra“, mogu stavljati na tržište do iskorištenja zaliha.
Dodatno odstupanje odnosi se isključivo na postojeće zalihe vina sa zaštićenom oznakom izvornosti „Hrvatska Istra“, a ne primjenjuje na vina bez zaštićene oznake izvornosti „Hrvatska Istra“.

više...

NAJAVA OBJAVE NATJEČAJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA MJERU PROMIDŽBA NA TRŽIŠTIMA TREĆIH ZEMALJA IZ NACIONALNOG PROGRAMA POMOĆI SEKTORU VINA 2014.-2018.

Objava: Ponedjeljak, 04. Rujan 2017

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će početkom rujna raspisati Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018.

Obavještavamo sve zainteresirane potencijalne korisnike da će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sukladno članku 10. stavku 1. Pravilnika o provedbi mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. („Narodne novine“ br. 37/2015, 49/2015, 40/2017) raspisati javni natječaj za provedbu mjere Promidžba u ovisnosti o raspoloživim sredstvima.

Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. biti će objavljen početkom rujna.

više...

U petak u Trgetu 2. izdanje "Fešte od pidoći"

Objava: Srijeda, 02. Kolovoz 2017

Drugo izdanje gastro manifestacije „Fešta od pidoći“ održat će se u petak, 4. kolovoza 2017. godine, od 20 sati u Trgetu.

Ovo malo ribarsko naselje slavit će školjku po kojoj je šire prepoznatljivo. Pidoći se uzgajaju upravo u ovom dijelu Raškog zaljeva koje se ponosi dugom tradicijom u ribarstvu i marikulturi. 

više...

Obavijest vinogradarima- obvezno tretirati američkog cvrčka!!!!

Objava: Petak, 28. Srpanj 2017

Veleučilište u Rijeci, Poljoprivredni odjel u Poreču nositelj je programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede naslova “Praćenje i suzbijanje američkog cvrčka u Istarskim vinogradima ” kojeg dodjeljuje Istarska županija za 2017. godinu.

Temeljem praćenja američkog cvrčka na žutim pločama utvrđena je prisutnost američkog cvrčka na gotovo svim lokalitetima.

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj