Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Objava: Petak, 23. Lipanj 2017

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Prijave se zaprimaju do 31. 7. 2017. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge).

više...

U subotu na Skitači 12. Smotra vina istočne Istre

Objava: Utorak, 20. Lipanj 2017

Turistička zajednica Općine Raša pod pokroviteljstvom Općine Raša organizira u subotu, 24. lipnja, 12. Smotru vina istočne Istre na Skitači.

Manifestacija započinje u 18.30 sati otvaranjem konoba u kojima će se moći kušati raznolika bijela i crna vina.

više...

Poziv izlagačima za sudjelovanje na 5. Bio Marketu

Objava: Utorak, 20. Lipanj 2017

Inspirirani interesom građana za usvajanje ekološkog prihvatljivog načina života zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 5. Bio Market – sajam ekoloških proizvoda koji će se održati na rivi u Rapcu u petak 21. srpnja 2017. godine od 19.00 do 23.00 sati.

Na sajmu će se prezentirati proizvodi certificiranih ekoloških proizvođača i proizvodi u skladu s lokalnim tradicijskim načinom proizvodnje.

više...

Prijavite se na radionice u sklopu Poslovnog uzleta Grada Labina

Objava: Ponedjeljak, 19. Lipanj 2017

Poslovni dnevnik već četvrtu godinu zaredom organizira Poslovni uzlet diljem Hrvatske s ciljem pružanja besplatnih znanja i vještina našim poduzetnicima, obrtnicima i svim zainteresiranim građanima koji žele usvojiti nova znanja i unaprijediti svoje poslovanje.

Ovaj put svi zainteresirani imaju priliku sudjelovati na interaktivnoj radionice te edukaciji.

više...

Lokalnoj akcijskog grupi u ribarstvu „Alba“ 14,7 milijuna kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo

Objava: Srijeda, 14. Lipanj 2017

Dana 12. lipnja 2017. godine u Zagrebu, u prostorima Ministarstva poljoprivrede održana je svečanost dodjele prvih Odluka o odobrenju Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu (LRSR) odabranih za sufinanciranje u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. i Rješenja o priznavanju 5 Lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu: „ALBA“ iz Labina, „ISTARSKA BATANA“ iz Medulina, „ISTARSKI ŠVOJ“ iz Pazina, „JUŽNI JADRAN“ iz Stona i „LOSTURA“ iz Biograda na Moru.

Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu (FLAG) „Alba“ odobreno je 14.709.158,75 kuna bespovratnih sredstava za provedbu odobrene strategije u ribarstvu s ciljem održivog razvoja ribarstvenog područja.

više...

Radionica za potencijalne korisnike tipa operacije 3.1.1. “Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode”

Objava: Četvrtak, 08. Lipanj 2017

Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održati će informativne radionice za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ u okviru mjere 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Radionice su namijenjene fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika koji žele biti uključeni u sustave kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

više...

Pravovremenim djelovanjem protiv Zlatne žutice vinove loze

Objava: Četvrtak, 08. Lipanj 2017

Zlatna žutica vinove loze (Flavescens doree) karantenska je bolest koju uzrokuje fitoplazma Candidatus Phytoplazma vitis. Spada među najopasnije bolesti vinove loze u Europi, a u Hrvatskoj je prvi put otkrivena 2009.

Bolest je do danas potvrđena u vinogradima u Istarskoj, Karlovačkoj, Zagrebačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

više...

Istarska županija dodjeljuje markice EcoDomus

Objava: Utorak, 06. Lipanj 2017

Istarska županija je objavila Javni poziv za uključivanje u projekt certificiranja Eco-friendly smještaja u Istri, s ciljem poticanja privatnih iznajmljivača na diversifikaciju i podizanje kvalitete smještaja, u skladu s načelima održivog razvoja turizma.

Riječ je o projektu EcoDomus, koji predstavlja nastavak aktivnosti vezanih uz diversifikaciju privatnog smještaja u Istarskoj županiji, započetih s projektom Istra Bike&Bed. Njime se želi potaknuti privatne iznajmljivače da svoje sadržaje i usluge prilagode i nude gostima na odgovoran i održiv način.

više...

Održan „Zvončić zove u Plomin“ po 12. put

Objava: Utorak, 30. Svibanj 2017

Protekle sunčane nedjelje 28.svibnja živopisni Plomin srdačno je dočekao goste manifestacije „Zvončić zove u Plomin“ koja već 12. godinu za redom ukazuje na potrebu očuvanja ove ugrožene biljne vrste.

Prelijepi,  zvonoliki  cvjetovi  zvončića  (Campanula istriaca), istarsko – kvarnerskog  endema u ovo se doba godine u „slapovima“  spuštaju po plominskim bedemima i pročeljima, a svu će svoju raskoš pokazivati do sredine lipnja.

više...

PETIVINA 03.06.2017.

Objava: Utorak, 30. Svibanj 2017

Na središnjem pićanskom trgu u subotu, 3. lipnja održava se tradicionalna manifestacija PetiVina.

Program počinje u 17:00 sati kada se održava tradicionalna godišnja skupština Udruge Pićanaca ”Trnoplesari”, iseljenika iz Pićna koje je životni put odveo druge sredine, sa svojim prijateljima.

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj