Poziv na radionicu radionicu Uspješne priče "Kako razviti start-up?”

Objava: Petak, 17. Ožujak 2017

Želite se upustiti u poduzetničke vode? Imate ideju a ne znate kako? Budite na pravom mjestu i poslušajte inspirativne priče mladih poduzetnika!

U sklopu tjedna posvećenom zapošljavanju, te nadolazećeg Sajma poslova LAG Istočna Istra u suradnji sa Savjetom mladih Grada Labina organizira radionicu Uspješne priče "Kako razviti start-up?" koja će se održati 23.ožujka 2017.godine sa početkom u 17:30 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

 

više...

Poziv na edukaciju povodom raspisivanja natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva i Programa ISTRA BIKE&BED

Objava: Petak, 17. Ožujak 2017

LAG „Istočna Istra“ u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Labina i Gradom Labinom u srijedu 22. ožujka 2017. godine organizira edukaciju povodom raspisivanja natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva i Programa „ISTRA BIKE&BED”. Radionica će se održati u Velikoj vijećnici Grada Labina s početkom u 18:00 sati.

Ministarstvo turizma putem natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva će sufinancirati projekte za izgradnje i opremanja bazena, unapređenje obiteljskog smještaja, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

više...

Pršutarna Bani osvojila šampionsku titulu na 5. međunarodnom sajmu "S klobasicom u Europu"

Objava: Srijeda, 15. Ožujak 2017

Proteklog vikenda u Svetom Petru u Šumi održana je peta po redu manifestacija "S klobasicom u Europu".  Uz OPG Udovičić šampionske su titule ponijele specifična kobasica Pršutarne Bani, slavonska kobasica Ari-Agro d.o.o. i kulenova seka OPG-a Slađan Novosel. Ove je godine čak 14 kobasica dobilo zlatna odličja, a to su istarske kobasica Movimanto d.o.o. i OPG Dario Šimonović i kosnica Pršutarna Bani.

 

više...

Objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine

Objava: Petak, 10. Ožujak 2017

Obavještavaju se potencijalni korisnici i zainteresirana javnost da je u Narodnim novinama broj 20/2017 od 08. ožujka 2017. godine objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

Korisnici koji imaju pravo na korištenje sredstava mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke ili pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta. Iznimno, pravne osobe koje imaju pravo na korištenje mjera Nacionalnog pčelarskog programa, a nisu upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta su: udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, Hrvatski pčelarski savez te znanstveno-istraživačke institucije. 

više...

Program "Konkurentnost turističkog gospodarstva": 22 milijuna kuna za razvojne turističke projekte

Objava: Utorak, 07. Ožujak 2017

Javni poziv je otvoren do 10.travnja 2017.

Ministarstvo turizma objavilo je 06.ožujka 2017.godine Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, kroz ciljanu potporu ulaganjima u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

 

 

 

više...

Početak podnošenja Jedinstvenih zahtjeva za potporu poljoprivrednicima u 2017.godini

Objava: Utorak, 07. Ožujak 2017

Jedinstvene zahtjeve poljoprivredni proizvođači mogu podnijeti do 15.svibnja 2017.

Od dana,6. ožujka 2017. godine poljoprivredni proizvođači mogu podnositi Jedinstveni zahtjev za potporu za 2017. godinu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.  Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja provode se na isti način kao dvije protekle godine (2015.-2016.) uz nekoliko novih uvjeta za ostvarivanje potpore.

 

 

 

 

više...

U subotu praktični dio edukacije o podizanju vinograda

Objava: Utorak, 07. Ožujak 2017

LAG „Istočna Istra“ nakon uspješno održane edukacije o podizanju vinograda i potporama u sekoru vinarstva, u subotu 11.ožujka 2017. godine organizira praktični dio u obiteljskom vinogradu studenta mediteranske poljoprivrede Piera Glavičića na adresi: Kranjci Dol 36, Labin s početkom u 11:00h.

više...

U utorak predavanje o IAKS mjerama iz Programa ruralnog razvoja

Objava: Petak, 03. Ožujak 2017

Velika vijećnica Grada Pazina, 07.03.2017., 14h

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivrednici da prisustvuju predavanjima na kojima će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja prezentirati ciljeve te informirati prisutne o provedbi IAKS mjera iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Predavanje će se održati u utorak, 7. ožujka 2017. godine s početkom u 14:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Pazina na adresi Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin.

više...

U ponedjeljak edukacija o podizanju vinograda i potporama u sektoru vinarstva

Objava: Utorak, 28. Veljača 2017

LAG „Istočna Istra“ u ponedjeljak 6. ožujka 2017. godine organizira edukaciju sa slijedećim temama: 1. Podizanje vinograda – od cijepa do grožđa; 2. Mogućnosti financiranja projekata iz sektora vinarstva kroz mjere Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice.

Edukacija će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 17:30 sati.

više...

Predstavljanje natječaja iz Podmjere 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava"

Objava: Petak, 17. Veljača 2017

Gradska knjižnica Labin, 22.veljače 2017., 18h

LAG „Istočna Istra“ u suradnji s Gradom Labinom u srijedu, 22. veljače 2017.godine organizira radionicu na temu “Predstavljanje natječaja iz Podmjere 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.  Cilj radionice je upoznati korisnike s načinom provedbe drugog natječaja za podmjeru 6.3., a predstaviti će se teme vezane uz postupak prijave na natječaj, prihvatljivu investiciju/troškove, izračun ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva prema kalkulatoru Savjetodavne službe te natječajnu dokumentaciju.

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj