Proljeće u Giovanni i Vina Romeo

Objava: Srijeda, 21. Veljača 2018

Agroturizam Giovanna Allegra iz Šumbera, u vlasništvu obitelji Mekiš dočekuje proljeće sa nepcima primljivom i maštovitom gastro ponudom oplemenjenom odabranim vinima asortimana Vina Romeo!

više...

Ministarstvo turizma osiguralo 24,6 milijuna kuna za jačanje konkurentnosti turističkog gospodarstva

Objava: Utorak, 20. Veljača 2018

Na stranici Ministarstva turizma link : http://www.mint.hr/vijesti/ministarstvo-turizma-osiguralo-24-6-milijuna-kuna-za-jacanje-konkurentnosti-turistickog-gospodarstva/11826 objavljen je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. godinu, kojim je osigurano bespovratnih 24,6 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i za druge aktivnosti s ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva. Ovogodišnji program nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma usmjerenih na poticanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma. Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

više...

POLJOPRIVREDNICIMA NA RASPOLAGANJU 360 MILIJUNA KUNA ZA BILJNU PROIZVODNJU – OBJAVLJEN NOVI NATJEČAJ ZA 4.1.1.

Objava: Petak, 16. Veljača 2018

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila novi natječaj iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 360.000.000,00 kuna od čega:

  • 200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva
  • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe
  • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva
  • 20.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.  

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.   

više...

Sudjelujte u raspravi o Nacrtu pravilnika za mjeru 6, podmjeru 6.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” i podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Objava: Petak, 16. Veljača 2018

Putem portala e-savjetovanje, u javnu raspravu pušten je Nacrt pravilnika o provedbi tipa operacije 6.1.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” i tipa operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Pozivamo sve zainteresirane dionike da nam dostave svoje konstruktivne prijedloge, kojima bi smo oplemenili konačnu inačicu Pravilnika po kojem će se provoditi već prvi sljedeći natječaj.

U e - savjetovanje možete se uključiti putem sljedeće  poveznice (https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6931), a više informacija o svim otvorenim javnim savjetovanjima možete pronaći  ovdje - https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard

Također, portal pruža mogućnost preuzimanja dokumenta u “word” obliku, a rok za dostavu mišljenja, odnosno komentara je završno s 20. veljače 2018. godine.

više...

Održava se radionica za TO 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

Objava: Ponedjeljak, 12. Veljača 2018

U Poreču se 05.03.2018. u Pučkom otvorenom učilištu, Narodni trg 1, održava nama najbliža radionica!

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira i radionice za potencijalne korisnike mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

više...

Radionica za Tip Operacije 6.2.1 POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA

Objava: Ponedjeljak, 12. Veljača 2018

U Buzetu, dana 16.02.2018., u Pučkom otvorenom učilištu, kino dvorana, II. istarske brigade 2 u 11,00 sati održava se nama najbliža radionica za Tip Operacije 6.2.1 POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 6 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

više...

Objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz „Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre“ za 2018. godinu.

Objava: Utorak, 06. Veljača 2018

Objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz „Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre“ za 2018. godinu. Zahtjevi za dodjelu zajmova podnose se na propisanim obrascima, s traženom i potpunom dokumentacijom koju određuje „Pravilnik“, a sve zaključno s 31.12.2018. godine.

U svrhu osiguranja zajmova za kreditiranje programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, lovstva, lovnog turizma i agroturizma, sukladno Odluci o otvaranju Posebnog računa Županijskog poglavarstva – „Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre“ klasa: 320-01/95-01/13, urbroj: 2163/1-01-95-1, donesenoj od strane Skupštine Istarske županije dana 24.03.1995. godine, prikupljati će se Zahtjevi za dodjelu zajmova koji se mogu iskoristiti samo za namjene navedenim u članku 11. Pravilnika o korištenju sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre (Službene novine Istarske županije br. 06/2016).

više...

Objavljen natječaj za tip operacije 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Objava: Ponedjeljak, 05. Veljača 2018

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 187.787.500,00 kuna, a svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

više...

Prezentacija aktivnosti Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre

Objava: Četvrtak, 25. Siječanj 2018

Pozivaju se predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a), pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti i ribarstva, pravne i fizičke osobe registrirane za promicanje ruralnog razvoja, obrti i mala poduzeća kojima je poljoprivredna proizvodnja i ribarstvo primarna djelatnost te svi zainteresirani na prezentaciju mogućnosti i uvjeta financiranja posredstvom Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Od osnivanja Fonda u 1995. godini pa do kraja prošle godine putem Fonda plasirano je 2.393.596,23 kuna kreditnih sredstava korisnicima sa područja Grada Labina.

Prezentacija o mogućnostima i uvjetima financiranja posredstvom Fonda održat će se u utorak, 30. siječnja 2018. godine u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin na adresi Rudarska 1 s početkom u 17 sati.

više...

Objavljen plan natječaja za Program ruralnog razvoja

Objava: Četvrtak, 25. Siječanj 2018

Ove godine 30 novih natječaja za 3,75 milijardi kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja.

Danas smo objavili plan natječaja za ovu godinu kako bi potencijalnim korisnicima dali dovoljno vremena za planiranje i pripremu. Čeka nas posao težak 3,75 milijardi kuna. Pratite natječaje, razvijajte ideje, pišite projekte i gradite budućnost naših ruralnih prostora.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

 

više...

Sudjelujte u izradi Lokalne razvojne strategije Istočne Istre

Lokalna razvojna strategija LAG-a „Istočna Istra“ 2014. – 2020.

saznajte više

Kako postati član LAG-a Istočna Istra?

Uključi se u razvoj lokalne zajednice!

saznajte više
LAG Brošura

Prolistajte našu informativnu brošuru

Prijavite se na naš newsletter

Sufinancirano sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Europska Unija - Leader - Republika Hrvatska
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj